POTONULA BARŽA KOD SMEDEREVA

barza-2Na ušću Jezave u Dunav kod smederevske tvrđave potonula je teretna barža čiji se članovi posade M.B. i N.K. vode kao nestali. Reč je o barži preduzeća „Ivan Milutinović“ iz Beograda, koja je prevozila šljunak a dva lica koja su za nju bila zadužena još uvek nisu pronađena i ne može sa sigurnošću da se utvrdi gde su se nalazila u vreme potapanja. Slučaj je prijavljen policiji oko pola devet ujutro, nakon što je agent preduzeća bezuspešno pokušavao da stupi u kontakt sa radnicima, čiji su mobilni telefoni bili nedostupni.
-Za sada se dva člana posade koja su bila na barži vode kao nestali, a policija intenzivno pretražuje teren oko mesta nesreće. Na slučaju je angažovana i žandarmerija sa roniocima koji pretražuju Dunav zbog sumnje da su se ova lica utopila. Policija radi na njihovom lociranju, jer postoji mogućnost da u vreme potapanja nisu ni bili na barži potvrđeno je u smederevskoj policiji.
Prema nezvaničnim informacijama, barža sa teretom se nekontrolisano kretala iz pravca Grocke, a šta je tačno izazvalo potapanje i kada se ono dogodilo za sada se ne zna. Plovni objekat sa šljunkom zaustavio se na oko 100 metara od obale. Barža je delimično potopljena, a pretpostavlja se da nije skroz potonula jer je svojim prednjim delom zapela u dno. Postoji bojazan da bi zbog vodenih struja u jednom trenutku mogla da se otkači i nekontrolisano krene Dunavom, što bi izazvalo velike probleme za vodni saobraćaj. Zbog toga se očekuje da nakon procene žandarmerije, na vađenju bude angažovana i teška mehanizacija.
S obzirom na to da je reč o barži domaće firme, radnici koji se vode kao nestali su naši državljani. U policiji ne žele da daju bliže podatke o članovima posade, pošto još nije utvrđeno šta se sa njima dogodilo. Uzroci nesreće još uvek se ispituju, a svi detalji potapanja teretne barže biće poznati nakon što svi nadležni organi sprovedu istragu.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *