”AUTO RELI BEOGRAD – SMEDEREVO – BEOGRAD” ZA RVI

Udruženje ratnih i mirnodopskih vojnih invalida Smedereva i DOM-RVI Beograd organizovali su 24. 09. 2016. godine 47. ”Auto reli Beograd-Smederevo- Beograd” za RVI. Završnica relija bila je poligonska vožnja svih učesnika na terenu (poligonu) parking prostora DIS -marketa u Smederevu. Reli je finansiran iz sredstava Sekretarijata za socijalnu zaštitu – budžeta grada Beograda i po Projektu Udruženja RMVI Smedereva koji je upućen gradskom Veću Smedereva na odobravanje. Finansijsku i ne materijalnu pomoć pružilo je i nekoliko privatnih preduzetnika. DIS-market je odobrio poligon na svom parking prostoru, pekare Stari Grad i Jana dale su pecivo za posluženje učesnika relija, a Podunavlje-promet besplatan tehnički pregled motornih vozila učesnika relija.
Učestvovalo je 15 posada, iz Beograda, Kragujevca, Mladenovca, Pančeva, Godcke i td. Takmičari su svrstani u četiri grupe po kriterijumu stepena telesnog oštećenja. Kako to i dolikuje ozbiljnom organizatoru takmičenje je proteklo u najboljem redu, a posle toga svi učesnici relija su obišli Smederevsku tvrđavu u pratnji turističkog vodiča. Zajedničke fotografije u tvrđavi ostaće za dugu uspomenu. Žao nam je što ovo nismo mogli da organizujemo u dane Smederevske jeseni. Auto reliju su prisustvovali: upavnica doma RVI – Beograda Branka Stojić, podpredsednik URMVI Srbije Dušan Vukojević, predsednik URMVI – Beograda Radomir Živadinović, predsednik URMVI Kragujevca Saša Trbusić.
Mi kao domaćini relija smo se potrudili da učesnika dočekamo kako to dolikuje, tako da smo ih pre početka takmičenja poslužili pecivom i sokovima, pozdravne reči im je uputio predsednik URMVI Smedereva i podpredsednik Saveta Doma RVI Beograda Dragan Stojković.
Po završetku relija za sve učesnike Udruženje je organizovalo ručak u Goranskom domu na obali Dunava gde su takmičarima dodeljene medalje i zahvalnice. Udruženju RMVI Smedereva od Doma RVI – Beograd dobiilo je plaketu za uspešnu organizaciju, a od URMVI Kragujevca zahvalnicu za dugogodišnju i uspešnu saradnju. Zahvalnice su uručene i drugima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj tradicionalni Auto-reli dostojanstveno održi u našem gradu .
Ako je za pohvalu i mi smo dobili medalju u trećoj grupi Dragan Stojković iz Smedereva osvojio je prvo mesto – zlatnu medalju ostvarivši najbolje vreme od svih učesnika relija.

Dragan Stojković

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *