POŽAREVLJANI PLJAČKALI POŠTE PO SELIMA SMEDEREVA

 

Smederevska policija rasvetlila je seriju teških krađa izvršenih u filijalama “Pošte Srbije” u selima na širem području grada i uhapsila tri osobe iz okoline Požarevca zbog sumnje da su to preduzeće oštetili za više od 5 miliona dinara.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su kao deo petočlane organizovane grupe izvršili više teških krađa uhapšeni su M. L. (38), J. M. (26) i M. M. (31), dok se preostala dva člana već nalaze u pritvoru u Požarevcu zbog drugih krivičnih dela.

-Osumnjičeni se terete da su, u proteklih nekoliko meseci, u noćnim satima, do objekata „Pošte Srbije“ dolazili putničkim vozilom „folksvagen pasat karavan“ inostranih registarskih oznaka, pajserima provaljivali ulazna vrata i kolicima za prevoz tereta iznosili metalne kase sa novcem, teške i do 400 kilograma. Sumnja se da su oni, nakon iznošenja, kase automobilom odvozili nekoliko kilometara dalje, obično do neke njive udaljene od naseljenog mesta, izbacivali ih iz vozila, razvaljivali čekićem i uzimali novac, nakon čega bi ih polili benzinom i zapalili – saopštavaju iz policije.

Materijalna šteta nastala izvršenjem ovih krivičnih dela za sada se procenjuje na više od 5.000.000 dinara.

Po isteku zadržavanja, osumnjičeni će, uz krivične prijave, biti sprovedeni nadležnom osnovnom javnom tužiocu u Smederevu

J.V.

 

Comments are closed.