KABLOVI “TELEKOMA” SEČENI I PROŠLE NOĆI, EKIPE RADE NA OTKLANJANJU KVAROVA

 

Dve noći zaredom, na više loikacija u centru grada, nepoznati počinioci oštetili su telekomunikacionu infrstrukturu “Telekoma”, zbog čega je više hiljada Smederevaca bez fiksne telefonije, interneat i televizije. U ovoj kompaniji, odgovarajući na pitanja “Smederevskih”, potvrđuju da je seče kablova bilo i prošle noći, zbog čega je novih 450 korisnika ostalo bez njihovih usluga.

-Telekomunikaciona infrastruktura Telekoma Srbija na području grada Smedereva oštećena je u više navrata tokom ove nedelje. Usled seče kablova u noći između 06. i 07. jula 2016. godine, oko 2.200 korisnika na teritoriji Smedereva nije imalo pristup uslugama mts fiksne telefonije, interneta i mts TV-a. U petak 08. jula, oko 2 časa ujutru, nepoznati počinioci su isekli još tri podzemna kabla, zbog čega je dodatnih 450 korisnika postalo bez telekomunikacionih usluga – navode u odgovoru našem portalu.

Navode i da su o svemu obavestili nadležne organe, a da su njihove tehničke službe na terenu kako bi omogućile neometano funkcionisanje mreže u što kraćem vremenskom periodu.

-Nadležne ekipe Telekoma Srbija su tokom jučerašnjeg dana uspele da zamene deo oštećenih kablova, te je do sada uključeno oko 1.700 korisnika.

Policija još radi na identifikaciji nepoznatih počinilaca. Iako se o pravom motivu još nagađa,  da nije reč o krađi potvrdili su iz “Telekoma”.

 -Kompanija Telekom Srbija izražava veliku zabrinutost, jer su u poslednjem periodu ovakve pojave postale učestale širom Beograda i Smedereva. Naročito smo zabrinuti i zbog sve češće pojave uništavanja podzemnih kablova, a da pritom nije bilo reči o krađi, što ukazuje da motiv nije uvek preprodaja sekundarnih sirovina, odnosno bakra.  Pričinjena je velika materijalna šteta u samoj infrastrukturi, kao i zbog nemogućnosti pružanja usluga krajnjim korisnicima – ističu u kompaniji.

 

J.V.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *