BEZ TELEFONA I INTERNETA 6.000 KORISNIKA

 

U noći između srede i četvrtka nepoznati počinioci posekli su telefonske kablove na tri lokacije u gradu, zbog čega je bez telefona, interneta i IPTV-a ostalo oko 6.000 korisnika. Ekipe „Telekoma“ i policije, kao i nadležni tužilac su na terenu i obavljaju uviđaj, pa se očekuje da zvanično budu saopšteni detalji.

Kako „Smederevske“ saznaju, kablovi su oštećeni u tri šahte, na tri lokacije u gradu. Reč je o kablovima prečnika 12-13 centimetara. Neki od njih su potpuno presečeni, a neki samo zasečeni, i tako ostavljeni. Zanimljivo je da nisu ukradeni, zbog čega se sumnja u neku vrstu sabotaže, mada još uvek nije poznato ko je bio meta ovog čina. Vandali su, kako saznajemo, snimljeni kamerama video-nadzora pojedinih lokala u Knez Mihajlovoj ulici. Na snimcima se vidi grupa od šest osoba, koje su se dovezle privatnim automobilima, a istraga bi trebalo da utvrdi o kojim licima je reč, kao i šta je bio njihov motiv.

Zbog presecanja kablova bez usluga „Telekoma“ ostali su korisnici svih ulica u tri pravca: od Knez Mihajlove do pumpe na putu za Petrijevo, zatim od zgrade Monopola do stadiona FK Smederevo, kao i na Carini, u ulici Vojvode Stepe do kasarne, uključujući naselje Miloja Đaka.

Zbog havarije koja je nastala oštećenjem infrastrukture, radnici „Telekoma“ imaće pune ruke posla narednih mesec dana, a kako saznajemo, u ispomoć će doći i ekipe iz Beograda i Smederevske Palanke. Prema prvim procenama, pričinjena je šteta od oko 2,5 miliona dinara, jer će biti potrebno izmeniti oko 300 metra kablova. Sreća je da prilikom saniranja kvara neće doći do obimnijih radova na raskopavanja ulica, s obzirom na to da su instalacije između šahti povezane cevima.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *