KASARNA NA CARINI NIJE PRODATA NI IZ ŠESTOG POKUŠAJA

Vojni kompleks kasarna “Carina”, čiju je prodaju 27. maja oglasila republička Direkcija za imovinu, po početnoj ceni od 1,7 miliona evra, nije prodat ni iz šestog pokušaja, saznaju “Smederevske novine”.

Da je propao još jedan pokušaj prodaje kasarne na Carini, nekretnine svrstane u nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, za naš portal potvrdila je Direkcija za imovinu, iz koje najavljuju novo oglašavanje kada se na tržištu steknu uslovi za prodaju.

-Imajući u vidu da je to šesti put da se  taj vojni kompleks oglašava, saglasno Zaključku Vlade, kojim je usvojen Master plan raspolaganja vojnim kompleksima, dalje raspolaganje istim se privremeno obustavlja, dok se na tržištu ne steknu uslovi za prodaju, a najduže godinu dana. Istovremeno napominjemo da je početna kupoprodajna cena za Vojni kopleks „Carina“ u Smederevu, bila 2. 698.437,62 evra, da je nakon dva neuspela oglašavanja snižena za 20% odnosno na 2.158.750,10 evra, po kojoj ceni je oglašena još dva puta, da bi u poslednja dva oglasa početna kupoprodajna cena bila snižena za još 20% odnosno ista je iznosila  1.727.000,08 evra – navode u Direkciji.

Podsećamo, vojni kompleks – kasarna “Carina” u Smederevu čini 14 objekata ukupne površine 771,71 kvadratni metar, među kojima su najveće zgrada za operativni centar, magacin eksploziva i municije i jedan od objekata stražare. Ovom kompleksu pripada i nešto više od 18 hektara zemljišta.

Prema uslovima prodaje, vojni komleks na Carini može biti otuđen kao jedinstvena celina, u postojećem stanju, a naznačeno je da se pretpostavlja da je kompleks tokom NATO bombardovanja zagađen neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nije ispitan niti očišćen od istih, te da troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca.

J.V.

One thought on “KASARNA NA CARINI NIJE PRODATA NI IZ ŠESTOG POKUŠAJA

  • 6. jula 2016. at 21:22
    Permalink

    Ovo vam je pogresna slika. Ovaj kompleks na slici se ne prodaje.

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *