NEUSPELA PRODAJA „ŽELVOZA“

 

Za kupovinu fabrike železničkih vozila „Želvoz“ nije bilo zainteresovanih subjekata, zbog čega je prodaja nekadašnjeg remontera oglašena nesupešnom, nezvanično je potvrđeno za „Smederevske novine“ u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika, koja je bila zadužena za sprovođenje ovog postupka. Prema našim saznanjima, konkursnu dokumentaciju otkupila je samo jedna firma, ali do isteka predviđenog roka, što je bilo danas u 11 i 45, niko nije uplatio depozit od 230,6 miliona, niti poslao pisanu ponudu za kupovinu ove fabrike.

Podsećamo, Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju fabrike železničkih vozila „Želvoz“ u stečaju na osnovu rešenja o bankroststvu Privrednog suda i saglasnosti Odbora poverilaca, a imovina je procenjena na 1,15 milijardi dinara.

Najvažniju imovinu „Želvoza“ čine nekretnine u fabričkom krugu, ukupne površine oko 95 hiljada kvadratnih metara, kao i postrojenja i oprema za remont vagona. Uz ovu imovinu, oglasom za prodaju su obuhvaćene  još četiri firme čiji je Želvoz bio osnivač, a to su „Želvoz – ugostiteljstvo i turizam“, „Zaštitna radionica“, sportsko društvo „Železničar“ i Železničko-industrijska škola, koja je nedavno zatvorena.

U Agenciji najavljuju da će ponovnu prodaju „Želvoza“ oglasiti najverovatnije na jesen, ali za sada nisu mogli da preciziraju da li će biti eventualnih izmena uslova oglasa.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *