ČETIRI MEDALJE NA REGATI „BOJVODINA OPEN“

20160703_164957Smederevski veslači osvojili su na 54. regati Vojvodina open, održanoj od 1. do 3. jula na Palićkom jezeru četiri medalje. Na najviše pobedničko postolje popeli su se u seniorskom skifu Nikola Selaković, juniorski dvojac Andrija Stojković i Veljko Simić, pionirski dubl skul u kome su  veslali Nikola Soldatović i Andrija Jevtić, kao i pionirski četverac sa kormilarom u sastavu Nikola Ilić, Jakov Todorović, Aleksandar Stevanović, Miroslav Jovanović i kormilar Veljko Vasiljević. Bronza je pripala juniorskom dvojcu bez kormilara u sastavu Lazar Dostanić – Aleksa Petrović.

Kadetski dvojac bez kormilara Jovan Mišeljić – Lazar Ristić bio je četvrti, a isti plasman ostvarili su u pionirskom dubl skulu Lazar Obradović i Todor Marković, kao i Aleksa Garović u pionirskom skifu.

Posle tradicionalne regate Vojvodina open, održane na Palićkom jezeru, uz učešće više od 400 veslača iz šest zemalja, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Grčke, Slovenije i Srbije, izvesno je da će našu zemlju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Roterdamu u neolimpijskim disciplinama i za seniore do 23 godine predstavljati četverac bez kormilara. Zoran Rajić, Uroš Dimitrijević, Marko Ristić i Dušan Slavnić lako su trijumfovali u trci četveraca i tako samo overili vizu za nastup u Roterdamu od 21. do 28. avgusta. Ova posada ima bogato internacionalno iskustvo, kao i brojne medalje osvojene na velikim međunarodnim takmičenjima. Da li će to biti dovoljno da se i iz Roterdama vrate sa nekom od medalja ili bar plasmanom u finale, bilo je pitanje upućeno treneru Aleksandru Smiljaniću.

– U trke smo ušli kao favoriti i to smo opravdali na Paliću. U prvoj trci smo bili bolji šest sekundi a u drugoj je ta razlika bila još veća od četverca Zvezde.  Momci su dobili odmor do srede pred dvonedeljne pripreme u Beogradu. Nakon toga očekuje ih poslednjih mesec dana rada na Srebrnom jezeru. Mislim da ima prostora da se još ubrzaju i da će moći da se nadaju plasmanu u finale Svetskog prvenstva – ističe za Aleksandar Smiljanić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *