SMRT, OBAVEZA I LAŽNI FLAJERI

 

Da krilatica „svaka reklama je dobra reklama“ ne može baš da važi za sve, najbolje pokazuje slučaj smederevskog JKP „Zelenilo i groblja“ i, kako saznajemo “lažnih“ flajera kojima se na neprimeren način reklamiraju usluge ovog javnog preduzeća.

Naime, prethodnih dana društvene mreže usijale su se zbog fotografije flajera sa porukom „Vaša smrt je naša obaveza“, na kojem se jasno vide logo i broj telefona smederevskog groblja, ispod kojih su usledile salve negativnih i satiričnih komentara građana, ali i oglasili pojedini zaposleni negirajući vezu preduzeća sa istim. Iako je u prvi mah delovalo da je sve plod loše procene nekog „marketinškog stručnjaka“, ispostavilo se, a to nam je potvrdila i direktorka Slađana Jeremić, da je neko zloupotrebio logo firme i, iz za sada nepoznatog razloga, na ovaj način, kako tvrdi, pokušao da uruši ugled preduzeća.

reklama novo groblje-Mi smo čuli od jednog građanina da su se pojavili ti flajeri, ali smo videli da postoje tek kad su objavljeni na društvenim mrežama. Neko je falsifikovao naš logo, napravio tekst kakav je napravio, uradio flajere, bacao po gradu i stavio na intenet mrežu, čim smo to videli, odmah smo prijavili policiji – kaže za „Smederevske“ direktorka JKP „Zelenilo i groblja“ Slađana Jeremić.

O motivu neslane šale, kaže, ne zna ništa i isključuje mogućnost da je reč o negativnoj reakciji na eventualno nezadovoljstvo uslugama preduzeća koje vodi.

-Šta je motiv, ja zaista ne znam. To je mogao da smisli samo neki bolestan um. Ovo ruši ugled preduzeća i stvara veliku zabunu među građanima. Ja ne znam da ima nezadovoljnih građana, i mi se trudimo da svima izađemo u susret, da svima, u tom trenutku kad se tako nešto desi, konkretno smrt, budemo na usluzi, da u trenutku kad imaju najveći bol u životu,  nemaju nikakve neprijatnosti sa naše strane. Nema nikakvih pritužbi od strane građana i od strane korisnika – navodi direktorka.

Na pitanje „Smederevskih“ zbog čega na zvaničnom sajtu preduzeća nije saopšten stav  preduzeća u vezi sa lažnim flajerima koji su u opticaju niti objašnjeno građanima i eventualnim korisnicima da JKP „Zelenilo i groblja“ ne stoji iza toga, direktorka kaže da je takva informacija pripremljena i da bi trebalo da je već objavljena.

I zaista, naknadnom proverom, posle završetka teksta, a pre objavljivanja, na zvaničnom sajtu preduzeća uočili smo dve rečenice u vezi sa nemilim događajem, a prema datumu i vremenu objave vidi se da je to urađeno tek nakon razgovora novinarke našeg portala sa direktorkom preduzeća.

U JKP „Zelenilo i groblja“ očekuju da će nadležni organi razrešiti ovaj slučaj, a, iako navode da je ovim postupkom narušen ugled preduzeća, tvrde da problema sa građanima za sada nema.

J.V.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *