SREBRO SA BLEDA

13403856_1136825133040778_5297248897076279248_oSrpski teški četverac, koji je jedini predstavljao reprezentaciju Srbije na međunarodnoj regati na Bledskom jezeru, osvojio je odlično drugo mesto. U posadi četverca bila su trojica smederevskih veslača, Uroš Dimitrijević, Zoran Rajić I Marko Ristić Kao i veslač Crvene zvezde Dušan Slavnić.
Učesnici predstojećeg Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine koje će se održati u Roterdamu do 21. do 28. avgusta.
Naša posada je odlično odveslala obe trke. U polufinalu su kao prvi sa vremenom 6:18,79, obezbedili nastup u finalu. U svojoj grupi bili su bolji do reprezentativnog četverca Češke i kineskog Jansua.
Naš četverac bez kormilara odveslao je još bolje u finalu. Do starta su zauzeli mesto broj dva i tokom cele trke bili nadomak prve pozicije koju su na kraju uspeli da sačuvaju Kinezi. Četverac je na kraju zauzeo drugo mesto sa odličnim vremenom 6:12,08, dok je prvoplasirana posada Jangsua deonicu do 2000 metara odveslala za 6:10,18. Treće mesto sa pola sekunde zaostatka za Srbijom pripalo je četvercu Švajcarske.
–         Bila je ovo odlična provera za nas. Imali smo dve jake trke i posebno raduje što smo bili bolji do pet čamaca koji nas očekuju na Svetskom prvenstvu. Kinezi koji su bili prvi mnogo su stariji do nas i mislim da smo na dobrom putu – smatra Marko Ristić.
Jedini učesnici iz Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu nastaviće pripreme na Adi u naredne dve nedelje, a nakon toga sledi selidba na Palićko jezero koje će do 1. do 3. jula biti domaćin međunarodne regate Vojvodina Open.
–         Čamac ide sve bolje imajući u vidu da smo Rajić i ja  trenirali samo vikendom zbog obaveza u školi. Sada je to iza nas i do Svetskog prvenstva treniraćemo dva puta dvevno i siguran sam da možemo samo brži da budemo. Cilj nam je da se domognemo finala, a onda ni medalja nije daleko,  nada se Ristić.
Ovogodišnja 61. međunarodna regata na Bledskom jezeru okupila je veslače iz 15 zemalja, Austrije, Nemačke, Švajcarske, Češke. Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Turske, Egipta, Kine, Srbije, Grčke, Amerike, Gruzije i Slovenije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *