OGLAŠENA PRODAJA SMEDEREVSKE KASARNE

 

Republička Direkcija za imovinu oglasila je danas prodaju nepokretnosti koje nisu neophodne za funkcionisanje Vojske Srbije, a na spisku četrnaest “nepotrebnih” objekata je i kasarna na Carini, čija je snižena početna kupoprodajna cena 1,7 miliona evra. Prodaja nepokretnosti biće obavljena putem prikupljanja pismenih ponuda, koje treba dostaviti  u roku od 15 dana, a za učešće u nadmetanju za vlasništvo nad smederevskom kasarnom, treba uplatiti i depozit od 1,7 miliona dinara.

kasarna2Vojni kompleks – kasarna “Carina” u Smederevu čini 14 objekata ukupne površine 771,71 kvadratni metar, među kojima su najveće zgrada za operativni centar, magacin eksploziva i municije i jedan od objekata stražare. Ovom kompleksu pripada i nešto više od 18 hektara zemljišta. U oglasu je naznačeno da se pretpostavlja da je kompleks tokom NATO bombardovanja zagađen neeksplodiranim ubojnim sredstvima, da nije ispitan niti očišćen od istih, te da troškovi ispitivanja i čišćenja padaju na teret kupca.

Prema uslovima prodaje, vojni komleks na Carini može biti otuđen kao jedinstvena celina, u postojećem stanju, bez prava kupaca na naknadne reklamacije. Konačna kupoprodajna cena biće utvrđena nakon sporvedenog postupka prikupljanja pismenih ponuda. Najviša će se smatrati najpovoljnijom. Rok za isplatu kupoprodajne cene je osam dana od zaključnja kupoprodajnog ugovora.  Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica.

Obilazak kompleksa zakazuje se do 3. juna, a biće organizovan 6. i 7. juna od 12 do 14 časova.

Ostali objekti čiju je prodaju oglasila Republička Direkcija za imovinu nalaze se u Čačku, Pančevu, Kraljevu, Staroj Pazovi, Surdulici, Kikindi, Vršcu, Irigu, Zaječaru, Beloj Crkvi i Užicu.

J.V.

Comments are closed.