GUŽVA ZBOG BOLOVANJA LEKARA

 

Na društvenim mrežama danas se pojavila fotografija iz smederevske bolnice na kojoj se vidi velika gužva ispred šaltera za zakazivanje pregleda za lekare interniste, koji se nalazi u hodniku glavnog ulaza ustanove. Prema saznanjima „Smederevskih“ reč je o vanrednoj situaciji, nastaloj zbog činjenice da je četvoro lekara specijalista interne medicine, neplanirano bilo na bolovanju.

-Istina je da se u jutarnjim časovima stvorila gužva ispred šaltera internističke medicine, jer su dva reumatologa, specijalista za ultrazvuk srca i endokrinolog, na iznenadnom bolovanju. Bolovanja se ne mogu planirati, te zbog toga nije bio napravljen raspored rada lekara, što je izazvalo određene zastoje pri zakazivanju – potvrdila je za naš portal pomoćnik direktora bolnice Svetlana Stojković Tomić.

Ona, međutim tvrdi, da je u toku dana problem prevaziđen.

-Vrlo brzo je problem rešen, gužvi više nema, a potvrđeno je da se dva lekara vraćaju sa bolovanja – dodaje ona.

Inače, u smederevskoj opštoj bolnici „Sveti Luka“ radi dvanaest lekara specijalista interne medicine, a izvesni poremećaji u radu razumljivi su u situaciji kada se desi da zbog bolesti na posao ne dođe trećina tog broja.

J.V.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *